Renaissance

Lesbrief 6

Leeftijd 10 - ?

 

Leonardo daVinci

1452 - 1519

Italiaans schilder, beeldhouwer , bouwmeester, ingenieur en wetenschapper, geboren te Vinci in Toscane. Hij was één van de belangrijkste figuren uit de Italiaanse renaissance en was werkzaam in Florence, Milaan en, vanaf 1516, Frankrijk.
Opdracht:

Bedenk zelf een leuke, grappige, originele en andere " Mona Lisa"! Maak er een mooi schilderij van! Dit kun je op meerdere manieren doen:

* Pak een (groot) vel papier en teken jouw "Mona Lisa" erop. Je kunt het natuurlijk ook eerst op een kladblaadje tekenen, en dan op een groot vel. Je kunt je "Mona Lisa" dan mooi inkleuren met: verf, kleurpotloden, allerlei soorten krijt, houtskool... Verzin maar iets leuks!

* Pak een (groot) vel papier en teken jouw "Mona Lisa" erop. Als je het handiger vind, kun je het eerst op een kladblaadje tekenen. Je pakt daarna allerlei tijdschriften en gekleurd papier. Hier ga je kleine snippers van scheuren. Denk van te voren wel na goed na over welke kleur waar moet, dan kun je alleen van deze kleur snippers scheuren. Deze snippers plak je op je tekening.

Heb je geen zin om het op papier te doen?  Maar wil je achter je computer werken? Dat kan!

Je kunt het programma 'paint' gebruiken als je dit programma op je computer hebt staan.
Kijk maar eens bij: Start - Programma's - Bureauaccessoires - Paint